ANTALYA / MANAVGAT - Şehit Uğur Yıldız İmam Hatip Ortaokulu

GREEN THERAPY

Yeni etwinning projemiz.

Ortaklarımız İtalya, Hırvatistan, Romanya ve Türkiye'den 6 okuluz.

Çevre,yenilebilir enerji kaynaklarının kullanımı, sürdürülebilirlik.

Sürdürülebilirlik aile soy ağacı gibidir babadan oğula,toruna geçer.

Dünyamızın kıymetini bilelim.Yeni nesillere yaşanabilir bir dünya bırakalım.

Projemiz okulumuz öğrencilerine hayırlı olsun.

ETWINNING PROJECT  -GREEN THERAPY  -

DESCRIPTION

As all human being has already known the climate is changing and resourses are being consumpted by us. These bad situations show us that we need to be more careful by using exhaustible resources. Thus the term "sustainability" is so  important that we all should learn and apply each subtitle of it. All right, what is the sustainability? Sustainability presumes that resources are finite, and should be used conservatively and wisely with a view to long-term priorities and consequences of the ways in which resources are used. In simplest terms, sustainability is about our children and our grandchildren, and the world we will leave them.

Thanks to this GREEN THERAPY Project, we can explain green agenda ,which is one of the sustainability subtitles, to our students. We are going to play a creative drama, make presentation, prepare school boards by using especially web2 tools.

PROJECT PARTNERS-PROJE ORTAKLARIMIZ

1-Valentina Dİ PRİMA  -  ICS "F.P. Neglia-N. Savarese" di Enna –ITALY

2-Elif KARACA - Sultangazi Necip Fazıl Kısakürek İmam Hatip Ortaokulu- İSTANBUL-TÜRKİYE

3-Stana MİHAELA  -  Scoala Gimnazială Canuta Ionescu Urlați –ROMANIA

4-Abdullah SOYBİR  -  Akşemsettin Ortaokulu- KIRIKKALE-TÜRKİYE

5-Romana LALİĆ PEJKOVİĆ -  OŠ Stjepana Ivičevića -Makarska-CROATİA

6-Seda SARIÇAKMAK  -  Öğretmen Muhittin Ardahan Ortaokulu KIRIKKALE-TÜRKİYE

7-ΕΛΕΝΗ - ΧΑΡΑΛΑΜΠΙΑ ΣΧΙΖΑ  -  6ο νηπιαγωγείο Βόλου-GREECE

8-Büşra TUNÇ  -  Sarıt Ortaokulu Şahinbey GAZİANTEP-TÜRKİYE

9-Merve ŞANLI  -  Öğretmen Muhittin Ardahan Ortaokulu KIRIKKALE-TÜRKİYE

10-SERPİL COŞKUN - Şehit Uğur Yıldız İmam Hatip Ortaokulu Manavgat ANTALYA-TÜRKİYE

YEŞİL TERAPİ –TANIMI

Hepimizin bildiği gibi iklim değişiyor ve kaynaklar bizim tarafımızdan tüketiliyor. Bu kötü durumlar bize tükenebilir kaynakları kullanarak daha dikkatli olmamız gerektiğini gösteriyor. Dolayısıyla "sürdürülebilirlik" terimi o kadar önemlidir ki hepimiz onun her bir alt başlığını öğrenmeli ve uygulamalıyız. Pekala, sürdürülebilirlik nedir? Sürdürülebilirlik, kaynakların sınırlı olduğunu ve kaynakların kullanım biçimlerinin uzun vadeli öncelikleri ve sonuçları açısından ihtiyatlı ve akıllıca kullanılması gerektiğini varsayar. En basit ifadeyle sürdürülebilirlik, çocuklarımız, torunlarımız ve onlara bırakacağımız dünya ile ilgilidir.Bu YEŞİL TERAPİ Projesi sayesinde sürdürülebilirlik alt başlıklarından biri olan yeşil gündemi öğrencilerimize anlatabileceğiz.. Özellikle web2 araçlarını kullanarak yaratıcı drama oynayacağız, sunum yapacağız, okul panoları hazırlayacağız.10 ortaktan oluşan projemizin okulumuza hayırlı olmasını diliyoruz.

Yayın: 31.10.2022 - Güncelleme: 31.10.2022 10:23 - Görüntülenme: 264